Skip to main content

logo

Bel ons

Mail ons

Nieuws

Zuidoost-Brabant praat over morgen

Onder het motto 'Praat vandaag over morgen' loopt dit najaar een belangrijke campagne in de regio Zuidoost-Brabant. Nederland telt steeds meer ouderen en dat vraagt iets van ons allemaal. Hoe we de zorg voor ouderen organiseren én wat we voor elkaar doen. ‘Praat vandaag over morgen’ betrekt de samenleving bij de toekomst van de ouderenzorg en roept jong en oud op om het gesprek over ouder worden aan te gaan.

Op donderdag 12 oktober werd de campagne afgetrapt met straatinterviews in het centrum van Eindhoven. De vraag die hierbij centraal stond was ‘Hoe wil jij graag oud worden?’ 

Vergrijzing

Het gesprek is nodig omdat Nederland in snel tempo vergrijst. In Zuidoost-Brabant sneller dan het landelijk gemiddelde. De zorg voor ouderen verandert daardoor drastisch. Net als veel zorgorganisaties in Nederland werkt Sint Annaklooster hard aan het anders organiseren van de zorg. Veranderen kost tijd, en het is ook niet iets wat wij alleen kunnen. Dat moeten we met de hele samenleving doen, het vraagt iets van ons allemaal.

Praat vandaag over morgen

Hoe kijken we naar onze ‘oude dag’? Wat kun jij betekenen voor de ouderen in jouw omgeving? Hoe wil je zelf oud worden? Wat verwacht je van je naasten of van de overheid? En zijn die verwachtingen realistisch? Wat kun je nu al regelen om straks prettig oud te worden? Uit onderzoek van landelijke branchevereniging Actiz blijkt dat veel mensen wel over deze vragen nadenken, maar er nog weinig met elkaar over praten. Simpelweg omdat we niet weten wat we kunnen doen, of omdat we er nog niet aan willen denken.

Praat vandaag over morgen stimuleert mensen om het gesprek aan te gaan, zodat ze beter voorbereid zijn op de zorg van morgen, hun verwachtingen realistischer worden en bereid zijn om zelf dingen te (blijven) doen.

Campagne

De campagne is een initiatief van 12 verenigde ouderenzorgorganisaties in Zuidoost Brabant (VVT-platform Zuidoost Brabant). Met deze doorvertaling van de landelijke publiekscampagne van ActiZ nemen wij het initiatief om in onze regio het gesprek op gang te brengen. Binnen de campagne werken we aan content die specifiek is afgestemd op onze regio: filmpjes, advertorials en artikelen in regionale (week)bladen, social media berichten en een radiospot op Omroep Brabant met inspirerende, regionale verhalen over met en voor elkaar zorgen.

De komende maanden worden alle verhalen verzameld op de regiopagina van de website praatvandaagovermorgen.nl.  


Over dit artikel
  • Geplaatst op:
    16 oktober 2023
  • Aangepast op:
    21 december 2023

Laatste nieuws