Nieuws

Café doodgewoon "Wat kan er allemaal bij een uitvaart"

Op vrijdag 06 september 2019 van 14.00 - 15.30 uur is er weer een Café Doodgewoon met het thema: ‘Wat kan er allemaal bij een uitvaart’.

Niemand praat er graag over maar het is goed om te weten wat er moet, mag en kan rondom een uitvaart. Er kan veel meer dan u denkt.
Deze middag is in handen van Joan Groenen, uitvaartspreker en tevens ritueel begeleider. Zij praat u op een informele manier bij. Tijdens de bijeenkomst is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Lees meer

Feestelijke opening hellingbaan Valkenhaeghe

Op donderdag 23 mei 2019 vond om 14.00 uur de feestelijke opening van de hellingbaan plaats bij Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe.

Een lang gekoesterde wens voor Valkenhaeghe gaat hiermee in vervulling Voortaan kunnen ook rolstoelen, rollators en mensen die slecht ter been zijn via de hoofdingang naar binnen.
Met de inzet van enkele vrijwilligers van Valkenhaeghe, een financiële bijdrage van Rabobank Helmond, Stichting Vrienden van Valkenhaeghe en woningcorporatie Wocom en zeker niet te vergeten de medewerking van de monumentencommissie en Welstand, gaat een lang gekoesterde wens van Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe in vervulling: een hellingbaan bij de ingang.

De wens voor een hellingbaan dateert al uit 2011. In september 2018 werden de plannen nogmaals tevoorschijn gehaald en werd het een project vanuit Rabobank Helmond in nauwe samenwerking met een vrijwilliger van Valkenhaeghe opnieuw opgepakt en met succes dit keer. “de betrokkenheid bij het welzijn van de gasten van Valkenhaeghe is enorm groot”; aldus Anita Schavemaker, algemeen directeur/ bestuurder Sint Annaklooster. Ellen van Kollenburg, Rabobank Helmond: “In 2017 is via de kerstwensenactie de wens ingestuurd voor de hellingbaan. Wat een prachtig initiatief! Rabobank vindt het vooral fantastisch dat deze wens nu door de samenwerking tussen verschillende partijen in Helmond vervuld kon worden.”

 

Café doodgewoon 'de notaris legt uit'

Op vrijdag 14 juni 2019 is er van 14.00 - 15.30 uur weer een Café Doodgewoon 'De notaris legt uit'.
U bent van harte uitgenodigd om over dit thema vragen te stellen aan notaris Astrid Mertens-de Jong, met andere deelnemers in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

Wat kunt u wettelijk regelen voor de laatste fase van het leven en daarna? Een notaris legt uit wat een levenstestament inhoudt, wat het verschil is met een testament en in welke situatie het opstellen van een (levens) testament gewenst is. Ook staan we stil bij de  rechtsgeldigheid van zelfgeschreven verklaringen.

U bent deze middag vanaf 13.45 uur van harte welkom. Deelname is gratis. Graag vooraf aanmelden via de website van Inloophuis De Eik: https://inloophuis-de-eik.nl.

Locatie:
Inloophuis de Eik, Landgoed Eikenburg, Aalsterweg 285 B, 5644 RE Eindhoven 040-2939142

Het Café Doodgewoon is een laagdrempelige bijeenkomst voor mensen die te horen hebben gekregen ongeneeslijk ziek te zijn, voor mantelzorgers, vrijwilligers, en professionals om ervaringen te delen en informatie te verstrekken op het gebied van zorg in de laatste levensfase (palliatieve zorg).

De eerste eeuweling voor Verpleeghuis Eikenburg.

Op 29 maart jl. werd de honderdste verjaardag van Nientje van Loon-Van Oosterhout gevierd bij Verpleeghuis Eikenburg. “Ik heb buitengewoon geboft hier".
Lopen gaat niet meer, sinds ze in haar appartement op de Lichtstraat was gevallen, vier jaar geleden. Ze ging toen zo snel achteruit dat ze in hospice De Regenboog terechtkwam. "daar was de verzorging zó goed, dat ze na acht weken niet meer terminaal was'.
Nu is mevrouw Van Loon helemaal tevreden in het kleinschalige Verpleeghuis, dat met 22 kamers gebouwd werd voor de ouder wordende Broeders van Liefde, die tientallen jaren het jongensinternaat Eikenburg hebben geleid. ,,Die zijn geen van allen zo oud geworden als ik", weet ze.
Lees hier het volledige artikel uit het ED.

Geslaagde tussentijdse, onaangekondigde, audit voor het Prezo keurmerk VVT voor logeren

Op 18 maart 2019 heeft een tussentijdse, onaangekondigde, audit voor het Prezo keurmerk VVT voor logeren plaatsgevonden, bij locaties Valkenhaeghe en In Via. Deze audit is zeer succesvol verlopen, met veel complimenten van de auditor, o.a. voor het methodisch werken. De auditor was zeer verheugd om te zien op welke wijze de teams omgaan met leren en ontwikkelen. Het bewustzijn in de teams is vergroot, het zelforganiserend vermogen is versterkt en er is veel aandacht voor eigen regie.
De auditor geeft een positief advies om het Prezo keurmerk VVT voor logeren te continueren.
Anita Schavemaker laat weten trots te zijn op de teams, die in een prettige cultuur met elkaar omgaan.
Veel dank aan de betrokken medewerkers en vrijwilligers, een dikke pluim!

Ceremoniële ondertekening

Vandaag, 04 februari 2019, de ceremoniële ondertekening van de koopovereenkomst. Sint Annaklooster en Wooninc. nemen het Eindhovense woonzorgcentrum Antonius per april 2019 over van Zorggroep Sint Maarten.

Antonius

Officiële ondertekening koopovereenkomst, nieuwe partners voor woonzorgcentrum Antonius

Persfoto bij persbericht

Woonzorgcentrum Antonius in Acht komt in handen van Sint Annaklooster en Wooninc. Op maandag 4 februari 2019 zetten de betrokken partijen hun handtekening onder de koopovereenkomst. Zij nemen het Eindhovense woonzorgcentrum per april 2019 over van Zorggroep Sint Maarten.
Alle medewerkers van Antonius behouden hun baan. Zij krijgen alleen een andere werkgever. Het zorgdeel wordt overgedragen aan Sint Annaklooster, het vastgoed en beheer van Antonius aan Wooninc.

Lees meer

Audit met vlag en wimpel behaald

Op 5 en 6 november jl. vond de de audit voor de Roze Loper en ISO 9001:2015 certificering plaats voor alle locaties (behalve de Hospices en Logeerhuizen, zij zijn in het bezit van het Prezo Keurmerk).
Wat ontzettend leuk was om te aanschouwen tijdens deze dagen is dat medewerkers en vrijwilligers ontzettend trots zijn op hun werk en zijn/haar eigen ontwikkeling. Nog leuker is dat dit ook gezien werd door de auditoren.
Voor de auditoren ligt de ontwikkeling die zij zien geheel in de lijn der verwachtingen. Ze zien onze hartverwarmende en professionele zorg overal in terug.
In de eindbeoordeling zijn voor alle locaties alleen maar complimenten gegeven, geen enkele tekortkoming en weinig tot geen aandachtspunten.
We hebben de audit-dagen met vlag en wimpel doorlopen en worden voorgedragen voor de certificering ISO 9001:15 en de Roze Loper.

Anita Schavemaker
Algemeen directeur/Bestuurder Sint Annaklooster

Symposium ‘buiten-gewone’ palliatieve zorg

Op 24 oktober jl. organiseerden Archipel, Archipel Thuis en Sint Annaklooster een avondsymposium over palliatieve zorg. Doel hiervan was om samen met medewerkers, mantelzorgers, vrijwilligers en eventuele andere geïnteresseerden stil te staan bij de vraag wat er (nog meer) mogelijk is om de zorg rondom het levenseinde ‘buiten-gewoon’ te maken.

Lees meer

Nieuw binnen Sint Annaklooster: Social Salon in de Oase

Binnen Sint Annaklooster was er een grote wens om wat extra’s te kunnen betekenen voor ouderen om eenzaamheid tegen te gaan. Zo is het idee voor het project Social Salon ontstaan, naar voorbeeld van een initiatief van Karin Brürs. Onder ouderen is eenzaamheid een groot probleem; ouderen zoeken vaak een plek om elkaar te ontmoeten. Zo heeft elke locatie van Sint Annaklooster een familieruimte of een algemene ruimte. Een ruimte voor ontmoeting voor cliënten uit de thuiszorg is er niet. Daar moet verandering in komen met het project Social Salon. Social Salon is een soort beautysalon voor 65 plussers. Ouderen kunnen er tegen een kleine bijdrage komen voor een kopje koffie/thee, een koekje, wat kletsend of stil genietend heerlijk een paar uur komen voor het laten verzorgen van de haren, handen, voeten of gezicht. De Social Salon is open voor alle 65 plussers